Drobečková navigace

Aktuality > Uzavírky komunikace (ul. Mělnická) mezi Březiněvsí a Líbeznicemi budou trvat celý srpen

Uzavírky komunikace (ul. Mělnická) mezi Březiněvsí a Líbeznicemi budou trvat celý srpen



Vážení spoluobčané,

1. 8. 2020 začne na území Středočeského kraje oprava silnice II/243, a to v úseku mezi Líbeznicemi a Březiněvsí. Vzhledem k tomu, že zhotovitel, společnost Strabag, chce výměnu povrchu vozovky zvládnout během srpna, bude silnice směrem na Líbeznice měsíc oboustranně uzavřena. Oprava bude probíhat ve třech etapách:
- 1. etapa: Od 1. 8. 2020 do 5. 8. 2020 bude probíhat oprava povrchu vozovky kolem křižovatky v centru Líbeznic (u Katranu).
- 2. etapa: Od 6. 8. 2020 do 20. 8. 2020 se bude měnit povrch komunikace mezi křižovatkou ul. Mělnická x Hovorčovická v Líbeznicích po křižovatku ul. Mělnická x Hlavní v Bořanovicích.
- 3. etapa: Od 21. 8. 2020 do 31. 8. 2020, bude opraven povrch komunikace mezi křižovatkou ul. Mělnická x Hlavní v Bořanovicích po křižovatku ul. Na Hlavní x Za Benzinovou stanicí v Březiněvsi.

Autobusové linky
- V průběhu 1., 2. a 3. etapy budou vedeny modré autobusové linky č. 348 a 369 po objízdné trase mimo obec Bořanovice bez zastávek. Obec tedy tyto linky nebudou obsluhovat.

- V průběhu 1. a 2. etapy linka č. 368 bude Bořanovicemi projíždět centrem po ulici Hlavní, podle upraveného jízdního řádu. Zastávka „Bořanovice“ bude i nadále v ul. Mělnická, a bude ji tedy možné využívat.

- V průběhu 3. etapy linka č. 368 pojede po výlukové trase, avšak mimo obec Březiněves. Bude opět projíždět centrem obce Bořanovice a zastávka pro občany Bořanovic bude v centru obce u pomníku na zastávce školního autobusu Bořanovice - Náves.

Pro zajištění průjezdnosti autobusů v centru obce Bořanovice bude v úseku mezi křižovatkami ul. Hlavní x Pivovarská a Hlavní x Na Lávkách instalováno signalizační světelné zařízení - semafor.

Byli jsme ujištěni, že oprava silnice skončí nejpozději 31. 8. 2020 a od září bude vše uvedeno do standardního režimu.

V současné době (od 20.7.2020) také začala výstavba chodníků s osvětlením v ul. Mělnická podél silnice II/243 přechodovou úpravou provozu, a to zúžením vozovky mezi křižovatkou ul. Mělnická x Hlavní a Mělnická x Družstevní záborem pro stavbu. Tuto stavbu provádí společnost JIP majetková, s.r.o. po smluvní dohodě a spolupráci s obcí Bořanovice.

Oprava ul. Mělnická - etapy.jpg